מאמרים‏ > ‏

חדשות ופרסומים


עדכון עונתי לקראת חורף 2012

נשלח 8 בפבר׳ 2012, 8:01 על ידי ספי, יוסף מיור

שלום לכולם,

גלי עשייה ממשיכים לעצב את מציאות עולמנו.
לפניכם עידכון מלא ביוזמות חדשות והזמנות לשיתוף פעולה יחד עם סרטונים וכתבות מהארץ והעולם.

אנחנו בעונת החורף, עונה של התכנסות והתבוננות פנימית . לתפיסתי, בעונה זאת חשוב במיוחד לבלות עם יקירנו ולהזכיר להם כמה אנחנו אוהבים אותם. אני ממליץ לכולם להעדיף פירות העונה ועלים ירוקים על פני מזון מעובד למען בריאותם ורווחתם.


אני קורא באופן אישי לכל אחד ואחת מחברי הקהילה להמשיך ולעשות מאמץ אישי בכדי לעודד חברים ובני משפחה לעבור למזון טוב שמטפח אדמה וקיימות. יש לשים קץ לנוהג שבו משלמים בסופר מרקט על חורבן העתיד שלנו ולעבור לנוהג תרבות שבו משלמים לחברי קהילה היצרניים על מלאכת ידם. הכירו את מקור המזון שלכם, זה אפשרי ומשתלם לכולם.
 
בהערכה, ספי

מזון טוב - התארגנות קהילתית של חקלאים יצרנים וצרכנים מודעים

המלצות מיוחדות

ההפנינג השנתי של ארגון הפרמקלצ'ר
אסיפה כללית וחגיגת התחדשות, יום רביעי, בחוות "יש מאין" בנהלל 
לפרטים


ירק פרא משיק את פרי הגן - פירות אורגניים מגינות פרטיותאסף החקלאי הוא ירק פרא מזמין מגדלי מזון, גננים וחקלאים:

לוח שיתוף תשומות לחקלאים שמבקשים או משתפים כלים, ידע ועבודה.
פרי הגן פירות אורגניים מגינות פרטיות, הפרא משלם בכדי לקטוף פירות.

מיכל, יזמית שוק מקומי מבקשת ללמוד על קשיים שבפניהם עומדים חקלאים ויצרנים קטנים.


בני ואייל מגדלים בעירבני ואייל מגדלים בעירגינות ירק לבית - שיקום תכנון והקמה של גינות מניבות ושימושיות, בתנאים עירוניים מורכבים.
בני  050-5495306 // אייל 0523-588-350 growinthecity@gmail.com

הזדמנויות ללמידה,
 

מזון טוב במערכות החינוך
התלמידים מתבקשים לשמור על הפה שלהם - לפרטים
הקונגרס קבע - פיצה היא ירק - לפרטים
כתבה על מזון תאגידי בישראל - לקריאה

המלצות להשתתף

הדרכת פרויקטים חינוכיים גנניים - לפרטים
מרכז טיפול בצמחים לפרטים
איריס בן צבי מפרסמת קריאה - נדרשת חקיקה בנושא החזקת שטחים ציבוריים


קהילת מזון טוב שמחה למתנדבים.
לפרטים נא לפנות אל ספי: sef@gfood.co.il  0549845686

משלוחי האורגני, סלים של מזון טוב
חזון קהילת מזון טוב

"קהילת מזון טוב שואפת לשחרר את המזון ממערכת הכסף כי אוכל כן גדל על עצים. אנחנו רוצים שמזון יהיה זמין לכולם בכמות, איכות ובתמורה סבירה. 
אנו בונים בטחון תזונתי ומקדמים מזון חופשי
לקריאה נוספת+

הרשמה לרשימות תפוצה

הרשמה לעידכונים בנושאים שמעניינים אותכם:
יערות מאכל
קהילת מזון טוב
קהילות וקואופים

שכחו מאורגני, תקנו מקומי סרטון לצפייה

הקדמה לסרט על מים מינרליים

עדכון מקהילת מזון טוב

נשלח 14 בספט׳ 2011, 22:56 על ידי ספי מיור   [ עודכן 15 בספט׳ 2011, 21:06 ]


העידכון הנוכחי מכיל מגוון הודעות - הזדמנויות לעבודה,התנדבויות, למידה ועוד.

קודם כל מסר אישי קצר:
התנועה לצדק סביבתי היא אולי התנועה הותיקה והעיקבית ביותר בעולם. מסמכים מכוננים כגון לוחות הברית, המגנא כרטא ואמנת ארץהביאו, כל אחד בזמנו, תודעה חדשה לאנושות. מרגש לחיות בעידן שבו מרגישים את התעוררות התודעה לעשייה והתארגנות קהילתית.
אני נמצא במקום הפגש בין אסיה להודו ומגלה שהעולם מתעורר גם בישראל. אני מבקש להזכיר לכולם שהדרך לשיפור מכילה נתיבים רבים. כולם צודקים, ורבים עושים יותר ויותר על מנת לקרב אותנו אל שכינת השלום.
נכון להיום כשמונים אחוז משוק המזון בישראל מוחזק על ידי ארבע רשתות שיווק גדולות ()מידע נוסף על כך בהמשך). אנא קחו את הזמן ותמצאו את הדרך להודות ולהעריך את מזון שגדל, נארז ושווק באופן מכבד לסביבה ולחברה.

מחכים לשמוע מכם.
ספי וצוות קהילת מזון טוב

 
מזון טוב - התארגנות קהילתית של חקלאים יצרנים וצרכנים מודעים

המלצות מיוחדות


מפגש ארצי של 'רשת זרעי דרור' מבית ארגון הפרמהקלצר התקיים אתמול בחווה ואדם. המפגש השני  מסגרת מפגשי הזרעים יתקיים ב - 16/9 בחוות אדמאמא בניר משה, וב - 24/9 בחוות יש מאיין בנהלל החל מ 10:00 בבוקר. להורדת התכנייה

 

כתבה של אורי מאיר צ'יזיק מתבססת על סיור אצל חקלאי צעיר סער סלע - דור חמישי לחקלאים - שעובר כעת מחקלאות כימית קונבנציונלית בקנה מידה ענק לחקלאות פרמקלצ'ר בסגנון החב"ק (CSA). לקריאת הכתבה ב Ynet

מפגשים זרעי דרור


הזדמנויות ללמידה - מומלץ במיוחד


סיור הפרמקלצ'ר הבינלאומי הראשון בישראל יוצא לדרך (26.9-2.10.2011), נעה פלד מזמינה אתכם לבקר באתר הסיור בעברית. ומוסיפה מסר אישי: "בזמנים שהחזון שלנו סופסוף מתגשם בחומר בדמות מהפכה של אהבה והתאחדות לקראת שינויים עמוקים, זוהי הזמנה להתחבר ולבקר אצל חלק מהאנשים שעסוקים ביצירת העולם החדש."

קורס מקיף בנושא תכנון יערות מאכל בהנחיית איתי האובן עומד להתקיים בסתיו הקרוב באחד מאתרי המחקר שלנו ליערות מאכל. לפרטים נוספים כנסו לאתר

יונתן תפוחי (פרמה - פתרונות ירוקים לאנשים) מציע שני קורסים: קורס גנני פרמקלצ'ראו קורס תכנון פרמקלצ'ר.

 

במרכז צמחי המרפא של  חווה ואדם במודיעין ייפתחו שתי סדנאות בספטמבר -  סדנת 'שימושים ביתיים בצמחי מרפא' - סדנה בת ארבעה מפגשים הנתחיית הדס. וקורס בצמחי מרפא בן 12 מפגשים אותו יעביר ניר אברהם. הדס גם מפרסמת טבלת מידע שיתופית בנושאי צמחי מרפא.


סדנת גיאומנטיקה - כלים להבין את אמאדמה - תתקיים בסוף חודש אוקטובר, בקיבוץ עברון ובאיזור הגליל המערבי באנגלית להורדת תכנית הסדנה בעברית. "גיאומנטיקה זהו כלי דרכו ניתן לחוות את כדור הארץ, את הקוסמוס ואת היצורים הקשורים אליו דרך חישה. זוהי דרך בה ניתן לתקשר עם האדמה - עם גאיה ויצוריה ולשתף פעולה איתה בדרכים יצירתיות. אנחנו משתמשים בלב ובתחושות המגיעות ממרכז הלב ככלי המראה לנו את הדרך הנכונה להתקדם. אנו חיים בתקופה מאתגרת. כדור הארץ שלנו עובר שינויים קוסמיים עמוקים. רצונה של גאיה הוא שנעבור יחד איתה את תהליכי השינוי בכדי שנוכל להתקדם בדרך משותפת. על מנת שזה יקרה עלינו לפתח מודעות גבוהה יותר וכלים של חישה, כדי שתהיה אפשרות לתקשר עם העולמות והיצורים של אמא אדמה וכדי שנוכל לשתף פעולה איתה בצורה יצירתית" /אינגריד ואלווירה

התנדבות ועשייה קהילתית


להכנת גידולי החורף במשק ירק פרא שבכפר הרי"ףאסף מזמין ליום התנדבות מהנה ומעשיר שכולל שתילות, הנבטות, חיפויים וכל מה שהאדמה רוצה וצריכה לקראת החורף. יום העבודה יתוזמן בימים הקרובים. נא לפנות לאסף 0522707071. למשתתפים יגיע במהלך החורף סל ירקות שהוא/היא שתלו בעצמם :-)  מידע נוסף באתר


להקמת פרוייקט יער מאכל פרמקלצ'ר סטייל במושב קדרון, דרושה עזרה. בשבועיים הקרובים אנחנו עושים אינטנסיב של עבודה, מקימים את התשתיות שיאפשרו לנו לתכנן ולהקים את יער המאכל כאן. נשמח שתצטרפו אלינו :) עובדים במהלך היום, ובערב- בישולים על מדורה (תביאו פוייקה אם יש לכם) וניגונים (תביאו כלי נגינה). דברו איתנו, סער והדס  0547694778. מידע נוסף באתר


להשפיע ישירות על קהילת יערות הגשם בקמבודיה - פרויקט קהילתי מדהים. מוזמניםלהוריד את קובץ ההזמנה עם מידע נוסף

הצעות עבודה


משרה ניהולית ב"גינה של מגי" עבודה בימי ג' עד ה' עם אופציה להרחבת בעתיד הקרוב. העבודה כוללת אירגון הזמנות, אירגון יום האריזה ואריזה. הפקת חשבונות ועבודה למול לקוחות. ממלא/ת המישרה חייב/ת להיות אחראי/ת, ראש גדול, מאורגן/ת ומישהו שכיף לעבוד איתו. תחילת עבודה מיידי! נא לפנות אל מגי 0547536106


רכז/ת פרויקטים לארגון שבועת האדמה. מרכז/ת את פעילות הגינות הקהילתיות של הארגון בעיר באר שבע ובסביבה. העבודה מאתגרת ומגוונת ותתקיים במספר גינות ועם קהילות מגוונות – חצי משרה עם הערכות למשרה מלאה תוך מספר חודשים. לפרטים נוספים ניתן לפנות לנוגה . 054-8339449 להורדת תיאור התפקיד


חזון קהילת מזון טוב

"קהילת מזון טוב שואפת לשחרר את המזון ממערכת הכסף כי אוכל כן גדל על עצים. אנחנו רוצים שמזון יהיה זמין לכולם בכמות, איכות ובתמורה סבירה. 
אנו בונים בטחון תזונתי ומקדמים מזון חופשי
לקריאה נוספת+

שיתופי פעולה חדשים

פורטל eatwell והאורגני משלוחי מזון טוב מתחילים בשיתוף פעולה

דרושה לנו עזרה בריכוז פניות והודעות לקהילה, המעוניינים לעזור , נא לפנות לספי sef@gfood.co.il

הרשמה לרשימות תפוצה

הרשמה לעידכונים בנושאים שמעניינים אותכם:
יערות מאכל
קהילת מזון טוב
קהילות וקואופים


האורגני
 תומך בקהילה


עדכון מקהילת מזון טוב

נשלח 14 בספט׳ 2011, 22:54 על ידי ספי מיור   [ עודכן 14 בספט׳ 2011, 22:56 ]


שלום לכולם,

תפקידי כרכז קהילת מזון טוב מניב פעילות מתמשכת, והרבה סיפוק אישי. לקראת הקיץ שמגיע, אני מצטרף לנדידה האנושית ההמונית לכל רחבי העולם ויוצא לחודשיים טיול בהודו. פעם ראשונה. לקראת החופשה, אני מבקש שמישהו או מישהי מהקהילה, ימלאו את מקומי בריכוז הפניות שמגיעות.
ובעניין העידכונים - גם בזה התקדמנו: עם קרוב ל 400(!) נמענים, עברנו לניהול רשימת התפוצה באופן מקצועי ובטוח יותר. בעדכון הנוכחי מוצג מידע, בקשות, עדכונים כללים, והצעות שהתקבלו מהקהילה. זו פעם ראשונה שאנחנו מוציאים את העידכון בצורה מעוצבת. נשמח למשוב משפר.
מחכה לשמוע מכם.
תודה, ספי.



 
מזון טוב - התארגנות קהילתית של חקלאים יצרנים וצרכנים מודעים

מצמיחים שורשים
תהליכי עומק מתמשכים


קהילת הינני בקרית גת משקמת אדמת ניסויים חקלאית בשותפות עם משרד החקלאות. מדובר בפרויקט רחב ומדהים של תעסוקה וייצרנות של קהילה שמול כל הקשיים, נחושה להתחזק מאהבת אדמה. פרטים נוספים על הקהילה ועל התקדמות המיזם יגיעו בהמשך.

יוזמת יערות מאכל מתקדמת ברחבי הארץ. אנחנו מקבלים ממגוון חברים עידכונים על פעילויות, פרויקטים, אזורים ואנשים שקשורים לחזון היער האכיל. האם תרצו לקבל מידע נוסף על הנושא ועל העוסקים בלמידה ומלאכה?
הרשמה לתפוצת יערות מאכל+

התארגנות קואופרטיבים וקהילות מזון. אנחנו ממשיכים לקדם ולעדכן, העידכון האחרון כולל מידע נרחב על אפשרויות להשתתף, כולל הצעה להצטרף לרכישה מרוכזת של מוצרי מזון יבשים, את הרכישה אנו מרכזים באמצעות יוזמת האורגני משלוחי מזון טוב.
הרשמה לתפוצת קהילות וקואופים+

נובטים עם הקהילה
יוזמות צעירות שזקוקות לתשומת לב הקהילה


אסף הקים את משק פרא, חלקת אדמה משוקמת בכפר הרי"ף, שזוכה לטיפווח כחלקה לחקלאות קהילתית. לאסף יש מעט לקוחות קבועים, הרבה תוצרת איכותית והמון מסירות ואיכפתיות למה שהוא עושה. משק פרא מציע משלוחים לתושבי גדרות עד בית שמש
ירק פרא+

עמית מייצר את קסומסום ממש באותה הדרך בא אבות אבותנו טחנו את השומשום. זרעים טרום מונבטים שעוברים טחינה מסורתית, ללא שמן, ללא חימום, ללא תוספות. גרעיני שומשום אורגני מזן המשובחים בכבודם ובעצמם שנטחנים בצורה שמשמרת את הערכים התזונתיים שבקליפה.
כתבו לעמית+ 0542150971

מרכז צמחי המרפא, חלק מחווה ואדם - החווה האקולוגית במודיעין, מציע מגוון מוצרים, חליטות, סדנאות ופעילויות שקשורות ברתימת איכות המרפא של צמחים מקומיים לטיפוח בריאות האדם. הדס שהקימה את המרכז מזמינה אתכם להיכנס לאתר החדש. אתר מרכז צמחי המרפא של חווה ואדם מרכז מידע לגבי פעילויות המרכז וכן מידע שימושי כמו מתכונים ומאמרים.
מרכז צמחי המרפא+

היוזמה האחות תפריט מקומי מפעילה את שירות סל מקומי באזור הגליל מטבעון והעמקים ועד לגליל העליון. היוזמה אחות של קהילת מזון טוב מציעה משלוחי מזון מסורתי, מקומי וטבעי מהחקלאי לבית. 
בין השאר, ליאת מציעה לרכוש דרכה פריקה – חיטה קלויה מעושנת מסורתית מהגליל.מי שמנסה את הארגזים שליאת אורזת עשוי למצוא את עצמו או את עצמה עם שמחה ובריאות וקצת יותר עודף בכיף. שווה לנסות!
סל מקומי+

הזדמנויות ללמוד:


אשר מימון ומיקרו אורגניזמים מועילים מגיעים לבית האריזה שבמושב אשתאול למפגש שכולל שיעור וחווייה. נלמד איך לשקם את מארג החיים של אדמה פגועה בעזרת החבר'ה הקטנים.
הזמנה תשלח בנפרד

מרכז האקולוגיה המעשית של קיבוץ לוטן נחשב כאחד המקומות הטובים בעולם ללמוד בהם בנייה באדמה, תכנון פרמקלצ'ר וחיי קהילה. המרכז מציע  שבעה שבועות של התמחות ירוקה.
לצפיה בפלאייר+

דאגה והזנה הדדית


יובל כץ שבנה את אתר האורגני ומתחזק את רשימות התפוצה של הקהילה, מציע קורס בוני אתרים למי שמעוניין\ת ללמוד מקצוע מא' ועד ת', או אתר אינטרנט בתשלום הוגן למי שצריך.
לפרטים נוספים+

אופיר שעזר לי לרפא את עצמי מציע סדנאות צ'י גונג שמעוררות ומשחררות חשמל בגוף. המפגשים מתקיימים באופן שבועי קבוע באזור המרכז, כדאי לבוא להתנסות.
לפרטים נוספים+  054-2342804 

קהילות בהפרייה הדדית


שוק לב העולם בכרכור יוצא בקריאה חדשה לחברים: שוק ההחלפות לב העולם חבר אל ה"אורגניעדה", הקואופרטיב האורגני של גבעת עדה והסביבה. החיבור בין היוזמות נוצר באופן טבעי, כיוון ששתיהן נועדו לתמוך בבריאות, בסביבה ובקהילה.
אורגניעדה+

קואופ 'השיתופייה' בעין כרם קם בשעה טובה והתחיל להנות ממזון יבש ברכישה משותפת של פעם בשבועיים. שבוע הבא החברים יקבלו תוצרת טריה לפי הזמנה אישית מיוזמת האורגני.
לפרטים נוספים+

גינות קהילה בתל אביב פורחות ופותחות ידיהן לחברים חדשים ועזרה עם חומרים. 
לפרטים נוספים נא ליצור קשר עם רכזי הגינות
אייל אנגלמאייר גינה בתחנה מרכזית ישנה 
בועז שילה גינה ביד אליהו

חזון קהילת מזון טוב

"קהילת מזון טוב שואפת לשחרר את המזון ממערכת הכסף כי אוכל כן גדל על עצים. אנחנו רוצים שמזון יהיה זמין לכולם בכמות, באיכות ובתמורה סבירה  
במילים אחרות אנחנו בונים בטחון תזונתי ומקדמים מזון חופשי
לקריאה נוספת+

דרושים בקהילה

* אחראי אריזה ומשלוחים ליום מלא (חמישי\שלישי). יתרון לבעלי רכב.

* נהגים + רכב מאיזורי השרון, גוש דן, ועד גדרות עם רצון להיות חלק ונכונות להתמיד למשלוחים

* מתנדב\ת לריכוז פניות וריכוזן לעידכון 

 לפנות לספי 0549845686

עדכון מהקהילה לקראת שבועות

נשלח 2 ביוני 2011, 3:50 על ידי מנהל מערכת   [ עודכן 19 ביוני 2011, 5:16 על ידי ספי מיור ]

חג השבועות מגיע, האוויר מתמלא בחרקים מועילים וקרני שמש מחממות. 


פסטיבל אקטיביזם ביער הזורע סיפק לנו למידה מרשימה וחוויה מדהימה. 
מזמינים אותך להמשיך לקרוא איך היה בפסטיבל.

גידולי החורף עדיין מספקים תנובה אחרונה. גם למי שפספס את מועד זריעת ירקות הקיץ, אנחנו ממליצים  לרכוש לוח זריעות ושתילות של גידולי מזון.

אנחנו שמחים על החג המתקרב ומבשרים על אירועים שמחברים אותנו לחקלאים ויצרנים מקומיים וממלאים אותנו בקהילתיות:
באיזור ירושלים ומטה יהודה 
(בשני אחה"צ, ושלישי מהבוקר)
כניסה חופשית

באיזור חיפה, כרמל והעמקים 
(בחמישי אחה"צ, ושישי מהבוקר)
כניסה: מבוגר – 50 ילד – 15


עדכונים מהקהילה:

פסטיבל אקטיביזם ביער הזורע העניק לנו למידה וחוויה מדהימה ומרשימה. להמשך קריאה

מרכז השל מפרסם סיכום של שולחן עגול בנושא חקלאות אורבנית. 

תמונות ממתחם מזון טוב בפסטיבל אקטיביזם

יוזמת מזון מקיים מארחת שולחנות עגולים שפתוחים לקהל הרחב. לקריאה נוספת

אורית שולחת לנו ומאירה את המודעות עם שני מאמרים מעולים על תזונה. מאמרים שכתובים בצורה מקצועית אינפורמטיבית ועם משחקי מילים משעשעים: צמיחת הצמחוני - כשהילד אומר לא לשניצל  קשקושי ביצים - מאמר תגובה לפרסומי משרד החקלאותאורית אופיר היא דיאטנית קלינית .B.Sc.Nutr


מסר מגינה קהילתית בתל אביב, יד אליהו:
בימים אלו אנו מרחיבים את הפעילויות בגינה והקהילה שלנו מתרחבת ומתבססת. 
אנו מחפשים אנשים מתוך ומחוץ לשכונה שמעוניינים לקחת חלק בפעילויות שלנו ואף לעזור ליזום וליצור אותן (לדוגמא: מי שילמד צופיות, מלאכות, ליקוט, להמחיז סיפור עם הילדים או לתכנן ולבנות בית עץ).

כמו כן, אנו גינה שצמאה לחומרי גלם, מאחר ואנו בתנופת בניה של הרעיונות היפים שהילדים ממציאים.

אשמח להיות עמכם בקשר הדוק להמשך שיתופעולה  בועז שילה 050-7820107 


עמותת ארגון הפרמקלצ'ר הישראלי גאה לארח ולהציג קורס תעודה למובילים קהילתיים:
Ecovillage Design Education מטעם אוניברסיטת גאיה  והרשת העולמית לכפרים אקולוגים
עם המנחה האורחת דיאנה ליף-קריסטיאן קיבוץ חוקוק, 5.6-1.7.2011. לפרטים והרשמה



עדכונים מהיוזמות של קהילת מזון טוב:

עד היום נרשמו יותר מארבעים חקלאים ויצרנים זעירים לטבלה ולקהילה. זהו מאגר היצרנים הזעירים הגדול והמשמעותי ביותר שקיים בעברית. יחד עם אגודת הגליל, תפריט מקומי ומזון איזון, אנו שואפים להציג את המידע על גבי מפה חופשית.

היוזמה העסקית חברתית 'האורגני' משלוחי מזון טוב ממשיכה להתפתח:
נוספו כחצי תריסר יצרנים וחקלאים מקומיים כספקים, התחלנו לתת שירות לשתי קהילות מאורגנות - האקדמיה לגיבורי על וקואופ בר קיימא. המאמץ העיקרי של היוזמה כרגע הוא בניית אתר עם מערכת הזמנות.

'האורגני' גם מוביל ויוזם קריאה להתארגנות קואופרטיבים לטובת קניית מוצרי מזון מקומיים. כיוזמה עיסקית, אנו שואפים לשפר את המגוון ואת ההיצע לחברים שמזמינים מאיתנו. כיוזמה חברתית-סביבתית קצנו באיוולת שאומרת ששומשום, חומוס, בוטנים, ואפילו זרעי חמניה הם מוצרים שאפשר להשיג רק מייבוא. אנחנו יודעים ומעריכים ששינוי הוא אפשרי רק בשיתוף פעולה. 

ההתארגנות, שקיבלה חיזוק במפגש קהילות שהתקיים בפסטיבל, מקבלת חיזוקים אדירים מהיוזמה אחות שלנו - תפריט מקומי ומהתארגנות הקואופרטיבים באיזור פרדס חנה כרכור. בקרוב תשלח הצעה מיוחדת להשתתף ברכישת שקים של תוצרת טרייה - קטניות, אגוזים ודגנים - בייצור מקומי שגדל תוך כדי טיפוח אדמה.

תודות לעצית צינמן על התמונות מיום החלוקה שגם מוצגות בדף זה.



פינת החקלאי הקהילתי:

בימים אלה מקים אסף את משק 'ירק פרא' בו הוא מגדל במו ידיו ירקות העונה בשדה פתוח. אסף מקיים חקלאות טבעית (פרמקלצ'ר) נקייה ומטפחת, אינו חבר באף אירגון לחקלאות אורגנית. את הירקות הוא מספק בפשטות וללא אריזה לקהילות באזור הדרום: קריית מלאכי, גדרה, קרית גת, רחובות, גן יבנה, בית שמש, אשדוד, ויישובי הסביבה. ניתן לגלול לתחתית רשימת המגדלים ויצרנים לפרטים נוספים על העשייה, או לבקר באתר משק פרא. אנחנו מאחלים בהצלחה לאסף, ובתיאבון ללקוחותיו.

פסטיבל אקטיביזם

נשלח 25 באפר׳ 2011, 4:40 על ידי ספי מיור   [ עודכן 29 במאי 2011, 4:13 על ידי מנהל מערכת ]

מתחם מזון טוב עבור פסטיבל אקטיביזם

21 - 19 במאי 2011, יער הזורע.


קהילת מזון טוב מארחת חקלאים, ארגונים, יועצי תזונה, לקטים ויזמים שמספרים על תרבות צריכה מודעת וחקלאות בת קיימא. המתחם יכלול פעילויות, סדנאות ודיונים לצד מיצג ייחודי ואינפורמטיבי, ופינות ישיבה ומפגש.


מיצג מזון טוב:

מיצג אומנותי אינפורמטיבי שלוקח את המתבונן למסע אל מקורות טובים למזון, על פי אזורים. המיצג מכוון את הצופה לפתרונות ויוזמות של מזון טוב: קואופים מקומיים, חקלאים זעירים, גינות קהילה, מזון בר.

מטרת המיצג היא ליצור חיבור רגשי בין הצופה לבין פתרונות זמינים עבורה או עבורו באזור מגוריהם, להבהיר את היתרונות ביצירת חיבור ישיר למקור המזון, והדגיש את הכדאיות הבריאותית - חברתית - סביבתית - כלכלית.


פעילויות במתחם:

בבקרים מוקדם: מסע טעימות ביער הזורע.

לפני הארוחות: פעילויות קצרות למודעות תזונתית.

בזמן הארוחות: פינת ישיבה עם כיסאות ושולחנות לנכים.

בלילה מאוחר: נשנושים טריים למי שנשאר


כיתת מזון טוב

מארחת מגוון מומחים בסדנאות, פאנלים ומפגשים אישיים שיעזרו לכולנו להבין איך לאכול מזון טוב יותר.





קישור לעריכה שיתופית
http://altמתחםurl.com/p7zr9

טבלת זמנים לכיתה:



טבלת זמנים לכיתת מזון טוב:


יום חמישי, ה19 במאי

שם המנחה

מידע כללי

פעילות

שעה

אורית אופיר

דיאטנית קלינית (B. Sc) ותזונאית טבעית

הנחיות וכלים לבניית תזונה טבעונית וצמחונית מאוזנת ללא חוסרים

סדנת תזונה לטבעונות וצמחונות


14:30 עד 15:30

יוסי וולפסון

סיפורים אמתיים על תרנגולות וביצים, וטיפים למזון זול לאנשים עסוקים.

הרצאה 'פחות ביצה'

15:30

ירון שרמן

הרצאה בנושא יערות מאכל מקומיים. יערות ככלי לטיפוח יצרנות מקומית, מותאמת אקלים וקרקע, בעיר או בכפר

הרצאת יער מזון

16:30 עד 18:00



יום שישי, ה20 במאי

שם המנחה

מידע כללי

פעילות

שעה

יוסי וולפסון מזנגביל

אורית אופיר משב"י ואנונימוס, אמנון דפני מבית היוקה,

פאנל תזונה ובריאות

10:00 עד 12:00

גליה קרפול ממרקחת טבע


תחליפים טבעיים וחסכוניים לניקיון הבית והגוף. תחליף למרכך כביסה, הרחקת מזיקים, דאודורנט טבעי, תחליף למשחת שיניים ועוד

תחזוקת הגוף והבית

12:00 עד 13:30

אורי מאיר-צ'יזיק, תזונאי והיסטוריון של אוכל ורפואה בא"י, אוכל השנה אך ורק מזון מקומי

כשאנחנו בוחרים לאכול מזון מקומי, אנחנו מתקרבים אל מקורות האוכל שלנו - רואים איך הוא גדל, מכירים את המגדלים ומתייחסים לאקולוגיה בה הוא צומח.

האוכל המקומי איננו מזון שלם בלי המסורות והסיפורים שמלווים אותו.

ביחד עם הסיפורים הופך האוכל לחלק ממרקם החיים הפועם, הוא הופך אותנו לחלק מקהילה.

סיפורים מההיסטוריה של התזונה

14:30 עד 16:00

אלכס קצ'אן

וורמיקומפוסטציה, מיחזור פסולת אורגנית בקלות ותחכום, בעזרת מכונות ביולוגיות.

סגירת מעגל המזון

16:00- 16:30

עלי מוראד | אלכס קצ'אן | גל תושייה |איריס בן צבי

הזדמנות להכיר, לשמוע ולשאול חקלאים כמו שתמיד רצית.

בואו ללמוד על הקשיים והשמחה במלאכת גידול המזון. וגם להכיר אפשרויות לקבל הביתה מזון טבעי ישירות מהחקלאי.

מפגש חקלאים קהילתיים

16:30 עד 18:00



יום שבת, ה21 במאי

שם המנחה

מידע כללי

פעילות

שעה

דוד האורגני עובדיה
אייל אנגלמאיר
עץבעיר

גינות קהילה

אודות גינות קהילתיות, ומפגשים עם פעילי גינות

מפגש גינות קהילה

10:00 עד 12:00

מאשה דולב

ליאת טאוב תפריט מקומי

קואופרטיבים והתארגנויות קהילתיות למזון

פאנל קהילות

12:00 עד 13:30

יוסי וולפסון מזנגביל

ליאת טאוב מתפריט מקומי

איך שתזונה משתנה –  מה אכלו כאן פעם? מה אנחנו אוכלים היום? האוכל שלנו הוא שדה של שינוי מהיר. טכנולוגיות חדשות ותאגידי ענק השתלטו על כלכלת המזון, וגם התפריט היומי שלנו השתנה במהירות מקצה לקצה. אבל יש מקום לאופטימיות: אם כל-כך לשנות הרגלי אכילה, קל גם לאמץ תזונה ומדיניות מזון שיהיו נטולי אכזריות ובני קיימא מבחינה סביבתית וחברתית.

דיאלוג עולם המזון

14:30 עד 16:30



סיכום ומסקנות

יצירת שיתופי פעולה

16:30 עד 18:30



קהילת מזון טוב היא התארגנות עצמאית של אנשים, חקלאים ויצרנים מקומיים.
הקהילה מקדמת את החזון למזון חופשי על ידי חיזוק קהילות, שיווק חקלאים זעירים, ואספקת מזון תוצרת לצרכנים מודעים.


אם מתאים לך להוביל חלק מסוים  - פשוט לדבר איתי ב 0549845686 או בדוא"ל sef@gfood.co.il


~~*~~

שותפים בהקמת המתחם:




עדכון לקהילות ממיזם מזון טוב

נשלח 5 בדצמ׳ 2010, 4:53 על ידי ספי מיור   [ עודכן 24 בפבר׳ 2011, 4:54 ]

מתענינים, נרשמים וחברים יקרים ונפלאים,

  מיזם מזון טוב מחבר אנשים למקור המזון
שואפים לקדם יצרנות מקומית, חקלאות בת קיימא וצרכנות מודעת של מזון טוב

אתר מזון טוב
אתר קהילות מזון טוב נועד לחבר בין חקלאים לייצרנים. לחקלאים ויצרנים, גם לקבוצות קניה יש אפשרות להוסיף את עצמם לרשימות.

להתמצאות כללית, הדף משיגים מזון טוב הוא מקום טוב להתחיל.

מסתכלים קדימה
בקרוב, תעלה לאוויר הרשת החברתית שעליה נבנה אתר מזון טוב. לאט לאט,
מתקדם פיתוח פלטפורמה שתאפשר לחקלאים ולייצרני מזון טבעי להגיע ללקוחות חדשים, לנהל את המשק, לארגן משלוחים, לקבל תשלומים ואפילו לאזן חשבונאות.
המערכת תקל על צרכנים להגיע לאותם חקלאים, ותציג עבור כל מוצר את סיפורו המלא - מאין המוצר הגיע ואיך גידלו אותו. בנוסף, הפלטפורמה שואפת לכלול מערכות לשיתוף אדמות, לשיתוף זרעים, לניהול של קבוצות קנייה (קואופרטיבים), ועוד כמה הפתעות.

השלבים הבאים בתכנון כוללים את השלמת סקר השוק והתכנון העיסקי, וחידוד האיפיון הטכני לפני בנית המערכת.
השלבים הבאים בביצוע כוללים התקנת מנוע חברתי דוגמת רשת היוזמות של קהילת חיים טוב, והמשך פיתוח הפלטפורמה.

התקדמויות השנה
תוך כדי החיים הרגילים, המשך פיתוח קהילת חיים טוב, וליווי יוזמות צעירות בצעדיהם הרגילים. מבלי להשקיע משאבים, אך בעזרת רבים וטובים,הצלחתי להשיג כמה התקדמויות במיזם מזון טוב.

הישגים מהותיים: נבנה אתר מזון טוב כאתר בסיסי שמאפשר הרשמת חקלאים ויצרנים. לאתר נרשמו כעשרים חקלאים ויצרנים של מזון טבעי, וכשמונה קבוצות קניה מרחבי הארץ. היעד הוא מאה חקלאים מקומיים ( הרשמה לחקלאים כאן)
השתתפנו במפגשי גינות קהילתיות, קואופים אורגניים, כנס מזון וקיימות. התחילה יוזמה למיפוי מזון חופשי ברשות הרבים.
התעוררה תנועת גינון גרילה - כנס ראשון ב14 בדצמבר בעץבעיר ת"א.

הישגים פיתוחיים: הושלמו השלבים המקדימים: כתיבת אפיון טכני, הוגדר מודל עסקי, נערך סקר שוק מקדים. העלינו לאוויר מערכת חברתית בקוד פתוח (הראשונה מסוגה שמיושרת מימין לשמאל) עבור קהילת היוזמות של חיים טוב.
קיבלנו בתרומה תוכנה לניהול משק - שנועדה לחקלאות קהילתית, תודה ענקית לעמיר מרקוביץ.
השלבים הבאים כוללים את השלמת סקר השוק והתכנון העיסקי יחד עם העשרת האיפיון הטכני לקראת בנית המערכת.

הודעות ועדכונים - מסורת חדשה

  • יוזמת תפריט מקומי ממשיכה לעדכן, ליאת בונה קהילה ומחברת בין צרכנים ליצרנים מקומיים של מזון טוב באזור הגליל.
  • הכירו גם את אתר תבונא - הפסקת אש לשלום עם החיים - תפריטים, כלים, רעיונות וגישות מחשבה מעניינות למזון טבעונאי; טבעוני (vegan) - מעולם הצומח, ונא (raw) - חי, טבעי, לא מבושל.
  • 50 סטודנטים מאזור הצפון מעוניינים ביצירת קשר עם מגדלים אורגניים, במטרה לקבל סל שבועי של ירקות/פירות/מוצרים מחלב עזים ועוד. למידע נוסף נא לפנות ליונתן בדוא"ל או טל' 0548122628
  • קהילת מזון טוב זקוקה לעזרה בכתיבת ניוזלטרים דו-חודשיים. אם יש לך עניין בתפקיד התנדבותי, אפשר ליצור איתי קשר במייל חוזר.
  • יום עיון בנושא גינות קהילתיות יתקיים הירושלים , בתאריך 1/12 /10, בית החברה להגנת הטבע .
  • עמותת טבע עברי יוזמת סדרת מפגשים ל"מזון למחשבה". לקריאה נוספת


תודות
במהלך השנה הראשונה לפעילותנו היוזמה שלנו לבניית קהילת מזון טוב, אט אט, עוד ועוד דמויות נפלאות מביעות תמיכתן, נרשמים לאתר, מביעים תודתם. הקהילה היא אתם, והמיזם מודה על כך שאתם עוזרים לו לגדול. זוהי הוקרת תודה לכל אלה שעוזרים, נרשמים, תומככים, מקשיבים ומביעים עניין -  תודה D-:





להשתתפות

  • דרושה עזרה בניהול ניולזלטרים דו - חודשיים.
  • אני מודע לכך שישנן הרבה טעויות ונקודות לשיפור ברחבי האתר. נודה לך על משוב בונה, רעיונות להשתתפות במיזם.
  • מוזמנים להעביר קישורים לכתבות מצגות וסירטונים, דעה אישית, תמונות מקוריות, רעיונות עיצוביים וכל העולה על דעתכם.
  • ניתן ומומלץ להעביר הלאה לעוד חברים שקשורים במזון - כי הם קונים אוכלים או מגדלים.. :)




מאחל תזונה תבונתית, מלאה ומרפאה.
יוסף מיור


מזון למחשבה בטבע עברי

נשלח 3 בדצמ׳ 2010, 5:50 על ידי ספי מיור   [ עודכן 3 בדצמ׳ 2010, 6:15 ]

בעמותת טבע עברי מתארגנת סדנת "מזון למחשבה" בהשתתפות אנשי רוח ודת.

תזונה תומכת חיים

נשלח 30 ביוני 2010, 13:27 על ידי ספי מיור   [ עודכן 25 באפר׳ 2011, 7:17 ]

מאת סער אוסטרייכר.


המזון שאנו אוכלים משפיע במידה רבה על בריאותנו הגופנית והנפשית. קיומנו נשען על תשתית פנימית המורכבת משלל מערכות התומכות בחיינו, כגון מערכות העצבים, הנשימה, העיכול ועוד. תזונה לקויה תוביל לפגיעה במערכות אלו ולכן גם לפגיעה בבריאותנו ובמקרים חמורים אף למוות.


הדאגה לפעילות תקינה של התשתית הפנימית התומכת בחיינו אינה התנאי היחיד לקיומנו. תנאי הכרחי נוסף הוא סביבה מתאימה (או תשתית חיצונית). בכל מרחבי היקום העצום, חיים אנושיים מתקיימים (ככל הידוע לנו) אך ורק במקום זעיר אחד: כדור-הארץ. מדוע? מפני שאנו זקוקים לתנאים המתאימים על מנת להתקיים. תנאים אלו כוללים טווח טמפרטורות מצומצם, לחץ אטמוספרי מתאים, נוכחותו של אוויר ראוי לנשימה ועוד. קיומם של תנאים אלו על כוכב הלכת שלנו מותנה בתפקודה התקין של התשתית האקולוגית, המורכבת ממערכות רבות המספקות לנו את "שירותי תמיכת החיים של כדור-הארץ" ומאפשרות את קיומם של החיים, כולל חיינו אנו. שירותים אלו כוללים אספקת חמצן וטיהור מים על-ידי יערות, התחדשות פוריות הקרקע בזכות פעילותם של חיידקים ופטריות, שמירה על אקלים יציב בשל מאזן גזים מסוים באטמוספרה ועוד.


כפי שאנו תלויים בתשתית הפנימית, הפיזיולוגית, לצורך קיומנו, כך אנו תלויים בתשתית חיצונית, התשתית האקולוגית. בלעדיה, לא היה קיום למין האנושי. אך תשתית זו נמצאת בהתדרדרות חמורה בשל השפעות אנושיות הצומחות בקצב מסחרר. על מנת לקיים את סגנון החיים המודרני נדרשת צריכת משאבים בקצב הגבוה מהקצב בו כדור-הארץ יכול לחדשם ויצירת פסולת בקצב הגבוה מהקצב בו כדור-הארץ יכול לספוג אותם. בעודנו מכלים מערכות אקולוגיות שלמות בזו אחר זו, אנו פוגעים באורח אנוש בשירותי תמיכת החיים אשר הן מספקות לנו. סגנון חיים זה לא יוכל להתקיים לאורך זמן, פשוט מפני שהוא משמיד את התשתית הנדרשת לקיומו.


ניתן להמשיל את התהליך לאדם אשר צורך שומן רווי בקצב גבוה מדי: השומן מצטבר בדפנות העורקים בקצב הגבוה מהקצב בו הגוף יכול לפרק אותו. הדבר מוביל להצרת העורקים ובסופו של דבר להתקף לב. וכפי שהתנהגות בלתי נבונה עלולה להוביל לקריסת המערכות הפיזיולוגיות, כך היא יכולה להוביל לקריסת המערכות האקולוגיות.


בדיקת התפריט שלנו מגלה שתעשיית המזון היא אחד הגורמים המרכזיים בהרס שירותי תמיכת החיים של כדור-הארץ. התעשייה- הכוללת את גידולו, עיבודו והפצתו של המזון- גורמת לכריתת יערות, לאבדן פוריות קרקע, לזיהום מים, אדמה ואוויר, להחמרת שינויי האקלים ועוד. בכל פעם שאנו קונים מזון שיוצר והופץ בצורה לא הולמת (ומדובר במרבית מוצרי המזון על מדפי הסופרמרקט) אנו פוגעים בתשתית עליה אנו נשענים.


סימנים מקדימים המעידים על קריסתם המתקרבת של שירותי תמיכת החיים של כדור-הארץ כבר מורגשים. במקרה של אדם חפץ חיים אשר חווה סימפטומים המקדימים להתקף לב, הצעד הנבון יהיה מעבר לאורח חיים אחראי הכולל תזונה בריאה. אם אנו, האנושות, חפצי חיים, מוטלת עלינו האחריות להתנהג באופן אשר יתמוך בשירותי תמיכת החיים הפנימיים והחיצוניים כאחד, ולעבור לתזונה אחראית לא רק מבחינה בריאותית, אלא גם מבחינה סביבתית.


אז מה ניתן לעשות? רבים מודעים לכך שבעת הקניות כדאי להשתמש בשקיות בד במקום בשקיות ניילון ועדיף לקנות מזון אשר אינו ארוז או ארוז במעט אריזות. הרגלים אלו הם חשובים, אך משמעותיים מהם הם ההרגלים הבאים:


למידע ולרעיונות נוספים מומלץ להיכנס לאתר קהילת מזון טוב.

ולא לשכוח- ליהנות מהאוכל!







על הכותב: סער אוסטרייכר כותב ומרצה על קיימות ופעיל בעמותה לכלכלה בת קיימא.

ליצירת קשר: saarost [@] gmail.com

 

מאשפה לגינה, יוצאים לדרך

נשלח 9 ביוני 2010, 11:41 על ידי ספי מיור   [ עודכן 25 באפר׳ 2011, 7:18 ]

יוזמת הקומפוסט  "מאשפה לגינה" ב- 24 רופי תופסת תאוצה!

בסוף שבוע האחרון בנינו קומפוסטר נוסף בגינה הקהילתית בפלורנטין. ועכשיו עם המקום הנוסף אנו מתחילים לאסוף פסולת אורגנית מ- 24 רופי לא פעם בשבוע אלא פעמיים בשבוע!!

על מנת שנוכל לעשות זאת, אנו צריכים את העזרה שלכם! כאשר "מאשפה לגינה" שואף להיות עצמאי בעתיד, כרגע אין לנו את המשאבים להפעיל רשת איסוף פסולת כמו שצריך להיות. בינתיים אנו מודים ומעריכים את התל אביבים שרוצים לראות שינוי בדרך שבה אנו מטפלים באשפה שלנו, אשר רוצים לעזור לקדם מערכת בריאה ופרודקטיבית שתהפוך את האשפה שלנו לזהב , ואת אלא אשר עוזרים לנו בהעברת האשפה מ- 24 רופי לגינה הקהילתית.

בנוסף לעזרה שאנו צריכים בהעברת האשפה, אנו צריכים עזרה בטיפול בקומפוסט! זה לאלה שרוצים לעזור אבל אין להם מכונית, או שלא הסתדר להם להתנדב בשעות הלילה. לאלה שמעוניינים ללמוד מעט על איך לטפל ולדאוג לקומפוסט ורוצים להתנדב שעה בשבוע בלוח זמנים גמיש, תיהיה הדרכת קומפוסט בגינה הקהילתית. התאריך המעודכן להדרכה זו הוא יום רביעי, 11 לאוגוסט בשעה חמש. אלה שמתכננים להגיע מתבקשים לשלוח לנו אימייל ולציין שאתם באים.

לאלה מכם שמעוניינים בהתנדבות, בבקשה שלחו לנו אימייל ל: garbage2garden@gmail.com ולציין שם ומספר טלפון ובנוסף את הזמינות שלכם להתנדב, ואם יש לכם מכונית. בבקשה שלחו הודעה זו גם לאחרים!

כמו שגנדי אמר "תיהיו השינוי שאתם רוצים לראות בעולם", אנו מציעים לכם הזדמנות להתחיל בקטן  ו "להיות השינוי שאתם רוצים לראות בעיר שלכם"!

בנוסף, עקבו אחרינו בפייסבוק לעדכונים, תמונות ועוד...   http://www.facebook.com/group.php?gid=136920209672860&v=wall

 

Garbage2Garden's composting initiative at 24 Rupee is really moving along!  This past weekend, we built another composter in the Florentine Community Garden, and now with this extra space, we will begin collecting organic waste from 24 Rupee not once, but TWICE a week!! 

In order to do so, we need YOUR HELP!  While Garbage2Garden aspires to become self-sufficient in the future, currently we do not have the resources we need to independently run a collection network.  In the meantime, we are deeply appreciative to those Tel Avivians who wish to see a change in the way we handle our waste, who want to help us promote a healthy, productive system that turns our garbage into gold, and who are able to assist us in transporting our organic waste from 24 Rupee to the Community Garden.

In addition to help transporting waste, we need help caring for the compost!  This is for those of you who want to help but have no car, or are unable to volunteer during night hours.  For those interested in learning a bit about how to care for compost and who want to volunteer one hour a week on a flexible schedule, there will be a compost training session in the Community Garden.  The NEW date for this workshop is Wednesday, August 11 at 17:00.  Those who are planning to attend are requested to please send us an email to let us know you are coming!

To those who are interested in volunteering, please send an email to garbage2garden@gmail.com and include your name, phone number, and email, as well as your availability to volunteer, and if you have a car.  Please also distribute this message to others!

Like Gandhi said "Be the change you wish to see in the world", we are offering you the opportunity to start small and "Be the change you wish to see in your CITY"!

Also, follow us on Facebook for updates, pictures, and more!  http://www.facebook.com/group.php?gid=136920209672860&v=wall

 

 
 

rupee.jpglogo.jpgמאשפה לגינה גאים לבשר על תחילת הפיילוט של פרוייקט הקומפוסט במסעדה ההודית, בדרום תל אביב, 24 רופי! 

חשוב לציין כי הפרוייקט מתאפשר בזכות הגינה הקהילתית בפלורנטין, שם גם יהיה אתר הקומפוסט. שוב תודה להם שסיפקו לנו את המקום!

מעכשיו, צוות מאשפה לגינה ו24 רופי מכריזים: יום שני "יום הקומפוסט". בכל יום שני ,תעשה הפרדה בין זבל אורגני לשאר הפסולת של המסעדה ובסוף של יום נעביר יחד אל תוך מיכל בגינה הקהילתית. 

שם, נהפוך את שאריות הטאלי שלנו לאדמה יפה, בריאה, טבעית, ושימושית.  הקומפוסט ימכר גם במסעדה עצמה, וגם בחנו

יות גינון מקומיות בתל אביב. למענכם ובשבילכם לשימוש פרטי בגינה, בגג, במרפסת או סתם אפילו בשביל עציץ במקלחת (:

על מנת  להצליח ולעמוד במשימה שלנו, אנחנו צריכים הרבה עזרה, בעיקר בהעברת הפסולת. 

במידה והיית שמח/ה לבוא בלילה ל24 רופי ולקחת את האשפה האורגנית לגינת פלורנטין, אפילו פעם-פעמיים בחודש או חודשיים, בבקשה צרו קשר!

בכדי לקבל עוד פרטים על המיזם "מאשפה לגינה", צור/צרי עמנו קשר!       

אם יש לך שאלות, דאגות, רעיונות, וכו', צור/צרי עמנו קשר!

אם את/ה רוצה לקבל עידכונים שלנו בדואר אלקטרוני, צור/צרי עמנו קשר!

 תודה רבה, ונתראה בעיר ובקומפוסט!

DSC05967.JPG

Garbage2Garden is proud to unveil our long awaited pilot project, the establisment of a compost pile for the south Tel Aviv restaurant, 24 Rupee!  Many thanks to the Florentine Community garden, who made the project possible by providing us with the space to compost!

Starting NOW, the staff of Garbage2Garden and 24 Rupee is declaring Monday "Compost Day"!  Every Monday, 24 Rupee staff will separate organic waste from the trashcans, and together we will transport the organic materials to the Rupee Compost in Florentine.  There, the waste will be cared for properly and our leftover thali will be turned into soil that is beautiful, healthy, natural, and useful!  This compost will then be sold at 24 Rupee itself, as well as in local garden shops in Tel Aviv, for personal use in your garden, roof, balcony, or windowsill planters.

In order to achieve our goals, we need a lot of help, especially in transporting the waste. 

If you think that once a month, or once every two months, you would be happy to come to 24 Rupee at night, and take the garbage to the garden in Florentine, please be in touch!

For more information on Garbage2Garden, and, of course, if you have any questions, concerns, ideas, etc., be in touch!

If you want to get email updates from Garbage2Garden, be in touch!

Thank you!  See you around the city or the compost!

Garbage2Garden@gmail.com    054-339-2810

רענון הזכרון והחזון

נשלח 15 בדצמ׳ 2009, 4:32 על ידי ספי מיור   [ עודכן 18 בפבר׳ 2010, 1:28 ]

מכל הלימודים והטיולים שחוויתי בחיי הגעתי להבנה: שאפשר להמשיך קדימה לחיים טובים יותר בקלות. בעיקר אם נתייחס קצת אחרת לדרכים שבהם אנחנו משיגים מזון, לחשיבות שאנחנו מקנים לחיים כחלק מקהילה, ולאופן שבו אנחנו תופסים זמן. 

את הרעיון למיזם מזון טוב, אימצתי כבר לפני שנתיים, בשבילי זה ה-פילוט, פרויקט הדגל, הישועה והפתרון לכל תחלואי עולמינו - בשתי מילים - הבייבי שלי.

התחלתי לקדם את המיזם בתחילת 2008, באותה שנה לא עשיתי הרבה יותר מלדבר על הרעיון, ולקבל כיווני מחשבה רבים ומגוונים ככל האפשר. רק באמצע 2009 התחלתי לנוע ברצינות.

קצת מהמורות

אני חושב שבכל פרויקט יש כאלו רגעים, שבהם נשאלות שאלות קשות. מאיפה יגיע הכסף? מי ירויח וכמה? האם ההשקעה שווה את המאמץ? מי יעשה מה, יחד עם מי, ולאיזו מטרה? התשובות שיש לי לתת הן: לא צריך כסף, צריך קהילה. הצרכנים, חקלאים, חוות משפחתיות, הבריאות האנושית, האדמה ועוד מלא צורות חיים מסביב, כולם ירויחו והרבה. כשמתמידים להתקדם, כשנישארים ביחד ולומדים ביחד, או כשיוצרים משהו חדש ואמיץ - אז ההשקעה תמיד שווה את המאמץ. כל אחד יעשה מה שצריך בדרך הנכונה עם הנוכחות הנכונה ובזמן הנכון. המטרה פה היא אלוהית, אני מרגיש את זה. וגם מודה, ללא סתירה, שאני רוצה להרויח פרנסה לעצמי בשביל לבנות משפחה, בריאות, ועצמאות טובה. אני קורא לזה יזמות חברתית סביבתית.

מה השגנו וכמה התקדמנו

GFood הוא רעיון. חזון שכולל בתוכו תפיסת עולם שבו מזון חופשי זה אפשרי. בעתיד שלנו, יש הרבה יותר מזון טרי ומקומי. יותר אנשים מתארגנים כקבוצות בשביל לגדל ולקנות מזון שגדל בצורה בריאה. המודעות הציבורית לגבי ההשפעה הסביבתית-חברתית, מביאה את היצרנים לידע את הלקוחות בכל במידע באופן מקיף (עיזרו לנו לפתח מדדים למזון טוב)

עכשיו, בעזרתם של רבים, יש:
  • קונספט, תכנית עסקית בלי מספרים, ותשובות להמון שאלות
  • אתר זמני שמאפשר: הרשמה ^  היכרות עם מגדלים, גינות וחוות ^ שיתוף קבצים, הוספת הערות, פרסום מאמרים ומידע ^ היכרות עם קבוצות וגינות
  • כתשעים מכותבים ברשימת תפוצה איכותית מלאה באנשים מקצועיים שאכפת להם משאר העולם - וזה כולל אותך

היעדים הבאים שלנו הם:

  • הרשמה של 30 חקלאים ומגדלים
  • לייצר תקשורת וכלים עבור קבוצות הקנייה בישראל (קואופים)
  • לבנות קהילה איכותית שפועלת ליישום חזון GFood - קידום חופש, ייצרנות מקומית, קהילות, וידע של מזון טוב (אולי להיעזר בגוגל groups)

צרכים - איך אפשר לעזור לנו להתפתח:

  • שתפו, דברו, והזמינו את כל מי שיכול לתרום לאתר. בעיקר מגדלים ומשווקים של מזון טוב (טבעי\אורגני\מקומי)
  • עיזרו לנו לפתח מדדים לאיכות של מזון. אני לא מעוניין לדרג יצרנים או ליצור תקן חדש, אלא להנגיש את כל המידע הרלוונטי לצרכן. מה לדעתך חייב להיכלל במידע שמספקים מגדלי\משווקי מזון?
  • נשמח מאד לעזרה נוספת בעיצוב, כתיבת תכנים, תכנות ואיפיון אתרים. גם תמונות יעזרו, אם יש לך תמונות מקוריות לשתף.
  • נשמח ליצור קשר עם בעלי ניסיון וכלים להכוונת קהילה.
  • רוצה להיות פעיל יותר ולקבל אחראיות על חלק ? פשוט ליצור איתי קשר ואשלח לך הרשאות לאותו החלק באתר.

הקשר ענייני

אני כן מאמין שהיום יש לנו יותר. העולם שלנו, שהתחיל יפה, נהיה יותר ויותר מדהים מרגע לרגע. חשוב לזכור מאיפה באנו ומה אנחנו כבר יודעים. לפני שמתלהבים מהתפתחות המדיה החברתית, אפשר להתלהב לרגע מזה שהעולם שלנו מלא ביופי, שפע והזדמנויות לשתף... זה מחזק, מאשר, מחדש, מזכיר, משגר אותנו אחורה וקדימה במעגל הזמן, ומחייב הבנה של המציאות והיחסיות של הקיום שלנו.

לאכול זה לא העיקר - אבל זה משהו בסיסי שכשמסתירים את מקורו, נפגעת החוויה בכללותה ---> מאיפה ואיך זה בא, לאן זה הולך, איך זה נשטף עם מי השתיה למכון טיהור שפכים, איך הכל חוזר ומיושם בשטחים חקלאיים יחד עם דשן אנ-אורגני, ולמה? התשובות הקשות מודחקות מהמודעות, ההדחקה חוסמת את האמת, ומסתירה את ההוויה הטהורה. GFood נועד לאפשר הוויה פשוטה ונאותה, לכל מי שאוכל מזון.

מתחת לתשובות מתגלות עבורנו אפשרויות חדשות. אט אט כחברה אנושית, משתרפת היכולת שלנו להתארגן כקהילה, לטפח שטח אדמה, ולשקם נזקי העבר.

תמיד יש מה ללמוד ולהתחדש. לעיתים דרוש צעד אחורה בשביל לראות רחב ולרוץ חופשי.

1-10 of 11