מתחם מזון טוב עבור פסטיבל אקטיביזם

21 - 19 במאי 2011, יער הזורע.


קהילת מזון טוב מארחת חקלאים, ארגונים, יועצי תזונה, לקטים ויזמים שמספרים על תרבות צריכה מודעת וחקלאות בת קיימא. המתחם יכלול פעילויות, סדנאות ודיונים לצד מיצג ייחודי ואינפורמטיבי, ופינות ישיבה ומפגש.


מיצג מזון טוב:

מיצג אומנותי אינפורמטיבי שלוקח את המתבונן למסע אל מקורות טובים למזון, על פי אזורים. המיצג מכוון את הצופה לפתרונות ויוזמות של מזון טוב: קואופים מקומיים, חקלאים זעירים, גינות קהילה, מזון בר.

מטרת המיצג היא ליצור חיבור רגשי בין הצופה לבין פתרונות זמינים עבורה או עבורו באזור מגוריהם, להבהיר את היתרונות ביצירת חיבור ישיר למקור המזון, והדגיש את הכדאיות הבריאותית - חברתית - סביבתית - כלכלית.


פעילויות במתחם:

בבקרים מוקדם: מסע טעימות ביער הזורע.

לפני הארוחות: פעילויות קצרות למודעות תזונתית.

בזמן הארוחות: פינת ישיבה עם כיסאות ושולחנות לנכים.

בלילה מאוחר: נשנושים טריים למי שנשאר


כיתת מזון טוב

מארחת מגוון מומחים בסדנאות, פאנלים ומפגשים אישיים שיעזרו לכולנו להבין איך לאכול מזון טוב יותר.





קישור לעריכה שיתופית
http://altמתחםurl.com/p7zr9

טבלת זמנים לכיתה:



טבלת זמנים לכיתת מזון טוב:


יום חמישי, ה19 במאי

שם המנחה

מידע כללי

פעילות

שעה

אורית אופיר

דיאטנית קלינית (B. Sc) ותזונאית טבעית

הנחיות וכלים לבניית תזונה טבעונית וצמחונית מאוזנת ללא חוסרים

סדנת תזונה לטבעונות וצמחונות


14:30 עד 15:30

יוסי וולפסון

סיפורים אמתיים על תרנגולות וביצים, וטיפים למזון זול לאנשים עסוקים.

הרצאה 'פחות ביצה'

15:30

ירון שרמן

הרצאה בנושא יערות מאכל מקומיים. יערות ככלי לטיפוח יצרנות מקומית, מותאמת אקלים וקרקע, בעיר או בכפר

הרצאת יער מזון

16:30 עד 18:00



יום שישי, ה20 במאי

שם המנחה

מידע כללי

פעילות

שעה

יוסי וולפסון מזנגביל

אורית אופיר משב"י ואנונימוס, אמנון דפני מבית היוקה,

פאנל תזונה ובריאות

10:00 עד 12:00

גליה קרפול ממרקחת טבע


תחליפים טבעיים וחסכוניים לניקיון הבית והגוף. תחליף למרכך כביסה, הרחקת מזיקים, דאודורנט טבעי, תחליף למשחת שיניים ועוד

תחזוקת הגוף והבית

12:00 עד 13:30

אורי מאיר-צ'יזיק, תזונאי והיסטוריון של אוכל ורפואה בא"י, אוכל השנה אך ורק מזון מקומי

כשאנחנו בוחרים לאכול מזון מקומי, אנחנו מתקרבים אל מקורות האוכל שלנו - רואים איך הוא גדל, מכירים את המגדלים ומתייחסים לאקולוגיה בה הוא צומח.

האוכל המקומי איננו מזון שלם בלי המסורות והסיפורים שמלווים אותו.

ביחד עם הסיפורים הופך האוכל לחלק ממרקם החיים הפועם, הוא הופך אותנו לחלק מקהילה.

סיפורים מההיסטוריה של התזונה

14:30 עד 16:00

אלכס קצ'אן

וורמיקומפוסטציה, מיחזור פסולת אורגנית בקלות ותחכום, בעזרת מכונות ביולוגיות.

סגירת מעגל המזון

16:00- 16:30

עלי מוראד | אלכס קצ'אן | גל תושייה |איריס בן צבי

הזדמנות להכיר, לשמוע ולשאול חקלאים כמו שתמיד רצית.

בואו ללמוד על הקשיים והשמחה במלאכת גידול המזון. וגם להכיר אפשרויות לקבל הביתה מזון טבעי ישירות מהחקלאי.

מפגש חקלאים קהילתיים

16:30 עד 18:00



יום שבת, ה21 במאי

שם המנחה

מידע כללי

פעילות

שעה

דוד האורגני עובדיה
אייל אנגלמאיר
עץבעיר

גינות קהילה

אודות גינות קהילתיות, ומפגשים עם פעילי גינות

מפגש גינות קהילה

10:00 עד 12:00

מאשה דולב

ליאת טאוב תפריט מקומי

קואופרטיבים והתארגנויות קהילתיות למזון

פאנל קהילות

12:00 עד 13:30

יוסי וולפסון מזנגביל

ליאת טאוב מתפריט מקומי

איך שתזונה משתנה –  מה אכלו כאן פעם? מה אנחנו אוכלים היום? האוכל שלנו הוא שדה של שינוי מהיר. טכנולוגיות חדשות ותאגידי ענק השתלטו על כלכלת המזון, וגם התפריט היומי שלנו השתנה במהירות מקצה לקצה. אבל יש מקום לאופטימיות: אם כל-כך לשנות הרגלי אכילה, קל גם לאמץ תזונה ומדיניות מזון שיהיו נטולי אכזריות ובני קיימא מבחינה סביבתית וחברתית.

דיאלוג עולם המזון

14:30 עד 16:30



סיכום ומסקנות

יצירת שיתופי פעולה

16:30 עד 18:30



קהילת מזון טוב היא התארגנות עצמאית של אנשים, חקלאים ויצרנים מקומיים.
הקהילה מקדמת את החזון למזון חופשי על ידי חיזוק קהילות, שיווק חקלאים זעירים, ואספקת מזון תוצרת לצרכנים מודעים.


אם מתאים לך להוביל חלק מסוים  - פשוט לדבר איתי ב 0549845686 או בדוא"ל sef@gfood.co.il


~~*~~

שותפים בהקמת המתחם:




Comments