עדכון מהקהילה לקראת שבועות

נשלח 2 ביוני 2011, 3:50 על ידי מנהל מערכת   [ עודכן 19 ביוני 2011, 5:16 על ידי ספי מיור ]
חג השבועות מגיע, האוויר מתמלא בחרקים מועילים וקרני שמש מחממות. 


פסטיבל אקטיביזם ביער הזורע סיפק לנו למידה מרשימה וחוויה מדהימה. 
מזמינים אותך להמשיך לקרוא איך היה בפסטיבל.

גידולי החורף עדיין מספקים תנובה אחרונה. גם למי שפספס את מועד זריעת ירקות הקיץ, אנחנו ממליצים  לרכוש לוח זריעות ושתילות של גידולי מזון.

אנחנו שמחים על החג המתקרב ומבשרים על אירועים שמחברים אותנו לחקלאים ויצרנים מקומיים וממלאים אותנו בקהילתיות:
באיזור ירושלים ומטה יהודה 
(בשני אחה"צ, ושלישי מהבוקר)
כניסה חופשית

באיזור חיפה, כרמל והעמקים 
(בחמישי אחה"צ, ושישי מהבוקר)
כניסה: מבוגר – 50 ילד – 15


עדכונים מהקהילה:

פסטיבל אקטיביזם ביער הזורע העניק לנו למידה וחוויה מדהימה ומרשימה. להמשך קריאה

מרכז השל מפרסם סיכום של שולחן עגול בנושא חקלאות אורבנית. 

תמונות ממתחם מזון טוב בפסטיבל אקטיביזם

יוזמת מזון מקיים מארחת שולחנות עגולים שפתוחים לקהל הרחב. לקריאה נוספת

אורית שולחת לנו ומאירה את המודעות עם שני מאמרים מעולים על תזונה. מאמרים שכתובים בצורה מקצועית אינפורמטיבית ועם משחקי מילים משעשעים: צמיחת הצמחוני - כשהילד אומר לא לשניצל  קשקושי ביצים - מאמר תגובה לפרסומי משרד החקלאותאורית אופיר היא דיאטנית קלינית .B.Sc.Nutr


מסר מגינה קהילתית בתל אביב, יד אליהו:
בימים אלו אנו מרחיבים את הפעילויות בגינה והקהילה שלנו מתרחבת ומתבססת. 
אנו מחפשים אנשים מתוך ומחוץ לשכונה שמעוניינים לקחת חלק בפעילויות שלנו ואף לעזור ליזום וליצור אותן (לדוגמא: מי שילמד צופיות, מלאכות, ליקוט, להמחיז סיפור עם הילדים או לתכנן ולבנות בית עץ).

כמו כן, אנו גינה שצמאה לחומרי גלם, מאחר ואנו בתנופת בניה של הרעיונות היפים שהילדים ממציאים.

אשמח להיות עמכם בקשר הדוק להמשך שיתופעולה  בועז שילה 050-7820107 


עמותת ארגון הפרמקלצ'ר הישראלי גאה לארח ולהציג קורס תעודה למובילים קהילתיים:
Ecovillage Design Education מטעם אוניברסיטת גאיה  והרשת העולמית לכפרים אקולוגים
עם המנחה האורחת דיאנה ליף-קריסטיאן קיבוץ חוקוק, 5.6-1.7.2011. לפרטים והרשמה



עדכונים מהיוזמות של קהילת מזון טוב:

עד היום נרשמו יותר מארבעים חקלאים ויצרנים זעירים לטבלה ולקהילה. זהו מאגר היצרנים הזעירים הגדול והמשמעותי ביותר שקיים בעברית. יחד עם אגודת הגליל, תפריט מקומי ומזון איזון, אנו שואפים להציג את המידע על גבי מפה חופשית.

היוזמה העסקית חברתית 'האורגני' משלוחי מזון טוב ממשיכה להתפתח:
נוספו כחצי תריסר יצרנים וחקלאים מקומיים כספקים, התחלנו לתת שירות לשתי קהילות מאורגנות - האקדמיה לגיבורי על וקואופ בר קיימא. המאמץ העיקרי של היוזמה כרגע הוא בניית אתר עם מערכת הזמנות.

'האורגני' גם מוביל ויוזם קריאה להתארגנות קואופרטיבים לטובת קניית מוצרי מזון מקומיים. כיוזמה עיסקית, אנו שואפים לשפר את המגוון ואת ההיצע לחברים שמזמינים מאיתנו. כיוזמה חברתית-סביבתית קצנו באיוולת שאומרת ששומשום, חומוס, בוטנים, ואפילו זרעי חמניה הם מוצרים שאפשר להשיג רק מייבוא. אנחנו יודעים ומעריכים ששינוי הוא אפשרי רק בשיתוף פעולה. 

ההתארגנות, שקיבלה חיזוק במפגש קהילות שהתקיים בפסטיבל, מקבלת חיזוקים אדירים מהיוזמה אחות שלנו - תפריט מקומי ומהתארגנות הקואופרטיבים באיזור פרדס חנה כרכור. בקרוב תשלח הצעה מיוחדת להשתתף ברכישת שקים של תוצרת טרייה - קטניות, אגוזים ודגנים - בייצור מקומי שגדל תוך כדי טיפוח אדמה.

תודות לעצית צינמן על התמונות מיום החלוקה שגם מוצגות בדף זה.



פינת החקלאי הקהילתי:

בימים אלה מקים אסף את משק 'ירק פרא' בו הוא מגדל במו ידיו ירקות העונה בשדה פתוח. אסף מקיים חקלאות טבעית (פרמקלצ'ר) נקייה ומטפחת, אינו חבר באף אירגון לחקלאות אורגנית. את הירקות הוא מספק בפשטות וללא אריזה לקהילות באזור הדרום: קריית מלאכי, גדרה, קרית גת, רחובות, גן יבנה, בית שמש, אשדוד, ויישובי הסביבה. ניתן לגלול לתחתית רשימת המגדלים ויצרנים לפרטים נוספים על העשייה, או לבקר באתר משק פרא. אנחנו מאחלים בהצלחה לאסף, ובתיאבון ללקוחותיו.

Comments